4 dingen die onverwacht veel invloed hebben op je hypotheek

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen of ben je jezelf alleen nog maar aan het oriënteren? Dan is het extra belangrijk om je financiële situatie eens onder de loep te nemen. Want weet je dat er een aantal factoren zijn waardoor je een stuk minder hypotheek kan krijgen? Zelfs door zoiets kleins als een telefoonabonnement?

Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de factoren die jouw hypotheek onbedoeld een stuk lager kunnen laten uitvallen.

1. Een telefoonabonnement
Het lijkt zo onschuldig: een telefoonabonnement. Toch heeft dit grote invloed op de hoogte van je hypotheek. Betaal je €20 per maand voor je smartphone, dan kost dit je zo’n €5.500 aan hypotheek. Dit kan bovendien nog hoger oplopen als je kinderen hebt en ook hun telefoons op jouw naam staan.

2. Rood staan
Even rood staan en aanvullen zodra je je loon binnen hebt. Het lijkt zo gemakkelijk, maar ook dit telt mee. Zelfs de optie om rood te kunnen staan heeft al grote invloed op je hypotheek. Zet deze optie dan ook uit als je een huis gaat kopen.

3. Een studieschuld
Een studieschuld hebben ontzettend veel mensen. Daar denk je niet te veel bij na omdat je dit met kleine bedragen per maand terug kan betalen. Maar wist jij dat 0,75% van jouw schuld per maand meegerekend wordt als vaste maandlasten? Hierdoor kan een kleine studieschuld al snel 15.000 euro schelen op je hypotheek.

4. Een private lease auto
Heb je een private lease auto? Houd er dan rekening mee dat dit nadelig is als je een hypotheek wilt afsluiten. Dit contract wordt namelijk geregistreerd waardoor je minder geld kan lenen voor je woning. Zo zorgt bijvoorbeeld een tweejarig contract van €300 voor een verlaging van ongeveer €50.000 op je hypotheek.

Er zijn dus nogal wat factoren die bepalen hoeveel je voor je droomwoning kunt lenen. Vooral als er meerdere hypotheek-verlagers voor jou van toepassing zijn, kan dit voor een flink lagere hypotheek zorgen. Deel deze tips snel verder met je vrienden!