6 kerstmarkten die je echt moet bezoeken

Kerst lijkt misschien nog ver weg maar niets is minder waar! Voor je het weet staat de kerstboom weer in huis. Gelukkig zijn de meeste kerstmarkten alweer begonnen waardoor je jezelf helemaal kan onderdompelen in de kerstsfeer.

Een mok warme chocomel of glühwein, prachtige verlichting en de mooiste kraampjes. Een bezoek aan een kerstmarkt brengt je gegarandeerd in de kerstsfeer en is een fantastisch uitje voor de donkere dagen voor kerst. We hebben een lijst gemaakt met de zes mooiste kerstmarkten van Europa.. Deze moet je een keer bezocht hebben!

Wenen
Wenen staat bekend als een statige stad maar dit veranderd. De stad wordt steeds hipper en vanaf half november wordt de gehele stad omgetoverd tot kerststad. De kerstmarkt is dus letterlijk door de hele stad door te vinden. De oudste kerstmarkt van wenen bestaat al bijna 700 jaar en is een bezoek waard.

Praag
Praag is altijd een prachtige stad, maar is extra mooi tijdens de kerstperiode. De kerstmarkten worden hier erg serieus genomen. In het centrum staat een grote kerstboom en daarom heen staan ontzettend veel kramen. De ultieme kerstbeleving vind je hier!

Londen
Londen is sowieso een fantastische stad om te winkelen maar vooral om kerstinkopen te doen! Naast de kerstmarkten zelf word heel de stad sfeervol omgetoverd. Naast verschillende markten heb je ook veel ijsbanen waar je kunt schaatsen. Vooral Hyde park is een aanrader, hier wordt een gigantisch evenement van gemaakt zoals te zien op de foto!

Brugge
Vergeet ook België niet! Brugge is een van de mooiste kerst steden. Het opvallendste aan deze markt is de grote ijspiste op de grote markt. Daar om heen staan alle kramen met kerstartikelen, heerlijk eten, kunst en drankjes. De middeleeuwse stad is een prachtig decor en is dus ook geheel omgetoverd tot magische kerststad.

Met wie wil jij een kerstmarkt bezoeken? Deel dit artikel verder met je vrienden!