Dit wil je weten: zo kan je verwijderde whatsapp-berichten alsnog lezen

Het zal iedereen bekend voorkomen: op WhatsApp een foto naar de verkeerde persoon sturen, of achteraf spijt hebben nadat je je beste vriend of vriendin de liefde verklaard hebt. Gelukkig kan je tegenwoordig je bericht verwijderen op WhatsApp. Dit werkt heel gemakkelijk. Je klikt op het bericht, je geeft aan dat je het wilt verwijderen en je bent klaar.

Hoe fijn deze functie ook kan zijn, is er niets zo irritant als een gewist berichtje ontvangen. Want als je z’n bericht ontvangt ben je toch benieuwd wat er eerst stond. Grote geheimen of gewoon een typfoutje?

Gelukkig hebben we een hack gevonden waarbij je op onderzoek uit kan gaan en de app geen geheimen meer voor je kan hebben.

Kan je ’s nachts niet slapen vanwege dat ene verwijderde bericht? Wat stond er nou in? Goed nieuws! Met behulp van een speciale app kan je deze berichten gewoon terug lezen. Zo werkt het:

Stap één is het downloaden van een app die je notificaties opslaat, hier zijn verschillende apps voor. (bijvoorbeeld Notisave) Zorg ervoor dat je deze app toegang verleent tot de notificaties van je WhatsApp en je zult zien dat het verwijderde bericht al is opgeslagen in de app!

Kan of wil je z’n app niet downloaden? Gelukkig is er nog een manier. Deze kost wel iets meer moeite maar is uiteindelijk net zo effectief! Zo werkt het:

Nadat je een berichtje hebt ontvangen die verwijderd is gooi je de gehele app van je telefoon af. Daarna installeer je hem opnieuw. Je krijgt dan de vraag of je je chats wilt herstellen via de kopie die is gemaakt. Geef aan dat je dit wilt en de verwijderde berichten zijn terug te lezen! Zorg er bij deze methode wel voor dat je regelmatig een kopie maakt anders werkt het niet.

Kende jij deze tips al? Deel hem snel verder!