Slik kan du rense ovnen din på en rask og rimelig måte

De fleste ser på rengjøring av ovnen som en kjedelig oppgave. Dersom du bruker ovnen din ofte, bør den også rengjøres regelmessig – minst en gang hver tredje måned. Rengjøring av ovnen fra topp til bunn er tidkrevende, spesielt på grunn av fastbrent fett og andre fastsittende matrester. Uansett hvor hardt du skrubber, kan det virke som om du aldri får ovnen helt ren. Kjenner du deg igjen i dette? Da vil tipsene våre garantert komme til nytte!

Dersom vi skal være ærlige er det slett ikke så vanskelig i det hele tatt. Med de rette teknikkene vil ovnen bli skinnende ren på kort tid – spesielt dersom du følger de to neste tipsene. En ren ovn lukter langt mindre og fungerer bedre, noe som gjør at du raskt kan nyte alle de deilige rettene dine igjen.

Er du nysgjerrig på våre to måter å rengjøre ovnen enkelt på?

Ammoniakk
Ammoniakk lukter kanskje ikke så godt, men det fungerer jammen bra! Med dette trikset blir ovnen din ren på kort tid og med liten anstrengelse. Sett ovnen på høyeste temperatur i noen minutter. Slå den så av, og sett en panne eller et fat med en sjenerøs mengde ammoniakk midt i ovnen. La pannen eller fatet stå i ovnen over natten. Du kan tørke bort all smuss og fett med en mikrofiberklut dagen etter!

Sitron
Dette virker også veldig bra og lukter utrolig friskt! Det fungerer omtrent på samme måte som det forrige trikset, men du bruker sitronsaft i stedet for ammoniakk. Forvarm ovnen til høyeste temperatur. Fyll en panne eller et fat med vann og tilsett presset saft av en hel sitron. Sett så dette i ovnen. Varmen får vannet med sitronsaften til å fordampe, noe som lett løser opp alle fettrester. La pannen eller fatet stå i ovnen i omtrent 25 minutter. Du kan da enkelt rengjøre ovnen med en mikrofiberklut.

Jobben er gjort. Nå trenger du ikke rengjøre på en stund. Del disse tipsene med andre husstander nå!