Nooit geen kapotte lippen meer dankzij deze geniale tips

Iedereen heeft wel eens last van droge lippen maar op het moment dat ze echt kapot gaan gaat de oude vertrouwde lippenbalsem alleen je helaas niet meer helpen. Vooral nu de temperaturen dalen hebben veel mensen hier weer last van. Veel mensen proberen dit op te lossen met een lippenbalsem. Echter leggen deze alleen een laagje op de lippen en hydrateren de lippen niet van binnenuit. Hierdoor drogen je lippen nog meer uit en word je als het ware verslaafd aan de balsem.

Naast behandelen is voorkomen natuurlijk beter. Voldoende drinken geeft alleen maar gezondheidsvoordelen. Maar ook de juiste vitamines en mineralen zijn cruciaal voor je lippen en vooral met de koude maanden die eraan komen hebben ze net wat extra’s nodig. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste oorzaken van droge lippen in de winter.

Aan je lippen likken: Doordat het speeksel verdampt samen met ander vocht van je lippen worden je lippen steeds droger.

Kou: Een gure wind, koude temperaturen. Ze zijn funest voor je lippen. Dit soort namelijk voor grote dehydratatie. Probeer daarom je lippen te beschermen met bijvoorbeeld een sjaal of jas.

Door je mond ademen: Als je verkouden bent is het moeilijk om door je neus te ademen. De constante luchtstroom die langs je lippen komt drogen ze uit. Ben je verkouden? Breng dan altijd een laagje vaseline aan om schrale lippen te voorkomen

Honing: Breng enkele keren per dag pure honing aan om je kapotte lippen te helpen herstellen. Dit hydrateert en verzacht ontzettend goed!

Kokosolie: Gebruik voor deze tip pure kokosolie. Breng deze meerdere malen per dag aan zoals je een lippenbalsem zou gebruiken. Waar lippenbalsem alleen en laagje op je lippen legt hydrateert kokosolie de lippen van binnenuit.

Komkommer: Komkommer bestaat voor maar liefst 90% uit water. Wrijf met een schijfje over je lippen om ze te verzachten.

Room: Gebruik room als een lip masker. Room bevat veel vet. Breng een dun laagje room aan op je lippen en laat dit 10 minuten inwerken. Maak vervolgens je lippen schoon.

Bruine suiker: Last van losse velletjes? Meng bruine suiker samen met olijfolie of honing. Breng dit meerdere malen per dag aan als een scrub. Wees voorzichtig en scrub zacht.

Met deze tips kunnen je lippen de winter aan! Deel deze tips ook met je vrienden en familie op Facebook!