Verbazingwekkend: zoveel meter scrol je per dag op je smartphone

Als op je telefoon scrollen een sport was, zou bijna iedereen een topsporter zijn. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn we constant bezig met onze telefoons. We bekijken onze mails, bekijken een aantal keer per dag Facebook en Instagram, en ga zo maar door. We snappen dat je jezelf nooit hebt afgevraagd hoeveel meter je scrolt op een dag, maar een nieuwe studie heeft het voor je berekend en de cijfers zijn verbazingwekkend.

Het is vroeg in de ochtend en je wekker gaat. Meteen krijg je allemaal meldingen. Je opent de apps, checkt het nieuws, het weer en natuurlijk je likes op de nieuwe profielfoto die je gisteren geplaatst hebt. Al voor je uit bed bent gestapt heeft je duim al een flink aantal meters achter de rug.

Uit onderzoek van smartphone fabrikant OnePlus scrollen we gemiddeld 183 meter per dag, met zelfs uitschieters tot 700 meter. Dat is ruim twee keer de Eiffeltoren! Die 183 meter staat gelijk aan 60 minuten beweging voor slechts de duim. De meeste mensen geven toe te scrollen zonder doel, door bijvoorbeeld op Instagram of Facebook te blijven scrollen.

De manier waarop we met onze telefoons om gaan heeft een enorme invloed op je concentratie. Door alle notificaties word je afgeleid. Het haalt je uit je werkzaamheden. Het gebrek aan concentratie levert ons stress op. Het veelvuldig gebruik van je telefoon en een burn-out gaan ook hand in hand samen.

Misschien is het dus tijd om je telefoon eens aan de kant te leggen voor een wandeling, boek of goed gesprek!

Komen deze cijfers overeen met jouw smartphone gebruik? Deel deze feiten verder met je vrienden!