Zo maak je de magnetron snel en moeiteloos blinkend schoon

De magnetron schoonmaken is een vervelende klus die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Als je je magnetron regelmatig gebruikt moet je hem ook regelmatig schoonmaken. Al die viezigheid is moeilijk weg te krijgen zonder te schrobben, en het lijkt alsof je hem nooit helemaal goed schoon krijgt. Herkenbaar? Gelukkig zijn er andere, snellere en simpelere manieren.

Als we heel eerlijk zijn is het helemaal niet zo moeilijk. Met de juiste technieken is de magnetron in een handomdraai brandschoon. Vooral als je een van de volgende tips opvolgt.

– Afwasmiddel
Vul een bestendige kom met een glas water en een scheutje afwasmiddel. Verwarm dit 3 minuten in de magnetron zodat je stoom creëert, maar laat het niet overkoken. Laat het een paar minuten intrekken en maak de binnenkant gemakkelijk schoon met een droge doek.

– Natte handdoek
Maak een handdoek nat een warm deze een paar minuten op in de magnetron. De stom maakt het vuil zacht. Wanneer de handdoek voldoende is afgekoeld kan je deze gebruiken om het achtergebleven vuil te verwijderen.

– Citroen
Vul een magnetronbestendige kom met warm water en voeg een in stukken gesneden citroen toe. Zet de magnetron aan tot het water kookt, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. De stoom met citroen ontvet goed. Doe de binnenkant daarna af met een droge en schone doek.

– Spons
Maak een spons nat en voeg een druppel afwasmiddel toe. Maak ook de binnenkant van de magnetron nat en leg de natte spons in de magnetron. Verwarm deze 3 minuten en maak daarna de magnetron schoon met de verwarmde spons.

De klus is geklaard. Schoonmaken hoeft voorlopig niet meer. Deel deze tips snel verder met andere huishoudens!