Geniale tips tegen een herfstdip

Wanneer de blaadjes gaan vallen daalt ook jouw humeur. Je bent snel lusteloos en moe en hebt geen zin om je bed uit te komen. Het is waarschijnlijk heel herkenbaar. De overgang van seizoenen kan soms lastig zijn, en daar voel je je niet beter door!

Lachen
Lachen zorgt ervoor dat je je ook echt vrolijker voelt. Een lach zou de bloedstroom naar de hersenen verkoelen en een koel brein zorgt voor een vrolijke stemming. Dus ontspan en geniet!

Goed aankleden
Als je het koud hebt, verbruikt je lichaam meer energie om weer op temperatuur te komen en daardoor word je sneller moe. Kleed je dus lekker warm aan zodat je ook meer energie hebt.

Kom je bed uit
Sta iedere dag rond de zelfde tijd op. Ja, ook in het weekend! Je biologische klok is vaak de boosdoener bij een herfstdip, en die ben je zo een stapje voor!

Ga naar buiten
Met een dekentje op de bank, kaarsjes aan, gordijnen dicht. Het klinkt heel gezellig maar is zeker niet de behandeling om van je dip af te komen. Ga juist naar buiten. Door zonlicht wordt vitamine D aangemaakt en daar word je blij van.

Sporten
Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt in de herfst, maar trek je sportkleding aan en ga naar de sportschool. Sporten is namelijk een effectief middel tegen een depressie. Wil je het helemaal goed doen? Ga dan hardlopen, dat heeft een nog groter effect.

Mocht dit allemaal niet helpen ga dan naar een specialist. Deel dit bericht met je vrienden en ga heerlijk de herfst door!