Deze 8 tricks met kokosolie had je eerder willen weten

Kokosolie is een ontzettend populair product. Het word veel gebruikt in de keuken, maar wist je dat kokosolie voor veel andere dingen in huis ook gebruikt kan worden? Wij zetten de meest handige tips met kokosolie voor jou op een rijtje. Wedden dat je deze tricks nog niet kent?

1 Kauwgom
Kauwgom krijg je niet gemakkelijk verwijderd, ook is het niet prettig als je er aan blijft plakken. Smeer er wat kokosolie op en de kauwgom is super makkelijk te verwijderen!

2 Metaal, hout en leer laten glanzen
Zijn deze materialen een beetje dof geworden? Met een beetje kokosolie heb je de originele glans zo weer herstelt! Denk bijvoorbeeld aan snijplanken, kranen, meubels en schoenen.

3 Anti-haarbal
Smeer de pootjes van je kat in met een beetje kokosolie om haarballen te verminderen. Prettig voor de kat, prettig voor jou!

4 Goed voor de jezelf en je huisdieren
Kokosolie is goed voor onze huid, maar ook voor de verschillende dierenvachten. Het houdt de vacht glanzend. Ook van binnenuit is het goed voor je dier, voeg een paar druppels toe aan het eten en de droge huid knapt snel op.

5 Ritsen
Mega onhandig, gaat je rits niet meer open! Smeer het blokkerende gedeelte van de rits in met een beetje kokosolie en de rits zal weer soepel open gaan!

6 Verwijder aanslag in de badkamer
Last van kalkaanslag op de vloer in de badkamer? Doe een beetje kokosolie op een dweil, maak schoon zoals je gewend bent en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

7 Sticker-verwijderaar
Kokosolie is een natuurlijke sticker-verwijderaar. Hals de stickers van je nieuwe aankopen blijven plakken.

8 Verwijder roest
Is jouw fiets helemaal roestig? Behandel hem met kokosolie, laat het twee uur intrekken, haal het weg met een doek en je zult zien dat de roest vrijwel verdwenen is.

Deel deze handige tips met je vrienden!