Opmerkelijk

Dame verstopt honderden kinderen in lijkkisten – dan wordt ze gearresteerd en komt haar geheim aan het licht

cheap accutane online Vergeten zullen we de Tweede Wereldoorlog nooit. Meer dan zes miljoen Joodse mensen vonden tijdens de Tweede Wereldoorlog de dood. Gelukkig waren er tijdens de Tweede wereld oorlog ook veel verzet strijders.

xanax zanaflex 5mg

get link Een van deze helden was Irena Sendler een Poolse dame die optrok met andere leden van Żegota, de Poolse raad van hulpjoden. Zo smokkelde ze in de jaren veertig 2500 kinderen uit het Warschau Ghetto, waardoor ze onder degenen die de meeste Joodse mensen tijdens de Holocaust redden. In 1940 werd het Warschau Ghetto gevestigd in het Duits-bezette Polen. Het belandde meer dan 400.000 Joden in ondraaglijke omstandigheden, voordat ze naar Nazi-kampen en massamoordcentra werden gebracht.


Sandler was fel tegen het antisemitisme tegen. In augustus 1943 kwam ze bij de ondergrondse organisatie van Żegota en werd actief in de Joodse getto. Als verpleegkundige had ze een speciale vergunning om het gebied binnen te gaan om sanitaire omstandigheden te inspecteren en te controleren op ziektes. Terwijl ze dit gedaan heeft, verborg ze kleine kinderen en baby’s in ambulances, pakketten en koffers om ze uit te smokkelen.

http://huertodelcura.com/inbound/ow27153l Van daaruit kregen ze nieuwe identiteiten en werden ze bij andere gezinnen geplaatst of naar kloosters of weeshuizen gestuurd, waar ze wachten tot de oorlog voorbij was, zodat ze terugkwamen naar hun oorspronkelijke families. Helaas zijn bijna al hun ouders vermoord in het uitbraakkamp Treblinka.

Ze stierf in 2008 op 98 jaar, maar ik denk dat ik voor iedereen van ons spreek als ik zeg dat deze geweldige vrouw nooit vergeten zal worden. Zorg ervoor dat u dit inspirerende verhaal van dapperheid en onbaatzuchtigheid deelt met iedereen die u kent.

error: Content is protected !!