Deze kritieke symptomen van kanker moet je nooit negeren

Een wondje dat niet heelt
Een klein wondje geneest vaak snel. Als deze echter na drie weken nog steeds geen teken van genezing geeft, moet er een alarmbelletje gaan rinkelen. Normaal moet je lichaam in die tijd zichzelf kunnen helen. Laat dit altijd even controleren bij een specialist.

Onverklaarbaar gewichtsverlies
Veel mensen doen hard hun best om gewicht te verliezen, maar als het zonder enige moeite als sneeuw voor de zon verdwijnt, heb je geen reden om te juichen. Onverklaarbaar gewichtsverlies duidt meestal op een medisch probleem.

Moedervlekken
Iedereen heeft moedervlekken of sproetjes, niets om je zorgen over te maken! Mocht er een pijn gaan doen of van vorm/kleur veranderen laat hem dan even nakijken door een dermatoloog. Een verandering van moedervlek is niet meteen kwaadaardig, maar door deze regelmatig na te laten kijken of te laten behandelen ben je er op tijd bij mocht deze zich toch ontwikkelen.

Een knobbeltje
Dit mag dan een van de bekendste tekenen van kanker zijn, veel mensen negeren een knobbeltje veel te lang. Het kan om een gewone cyste gaan, maar het is geen risico dat je wil nemen.

Een langdurige verandering in je spijsvertering
Als je een paar dagen buikpijn hebt of misselijk bent heb je waarschijnlijk gewoon iets verkeerds gegeten. Zijn het echter veranderingen die langdurig plaats vinden is het wel een punt om aandacht aan te besteden. Een vervormde stoelgang kan veel redenen hebben, maar kan helaas ook op een tumor wijzen.

Deel dit overzicht een deel de kennis!