Gezondheid

Drop gezond? 5 redenen om een extra handje drop uit de snoeppot te nemen

Drop is een typisch Nederlands snoepje. Wie is er nu niet dol op? Drop heeft een typische smaakt wat nergens mee te vergelijken is. Als je een buitenlander een dropje geeft trekt hij er vaak en gezicht bij alsof je hem rattengif geeft.


Maar drop is naast enorm lekker ook nog eens gezond! Drop heeft een aantal gezonde effecten op je lichaam. We hebben 5 redenen voor je verzameld om dagelijks een extra handje drop te nemen.

1. Het bevorderd het metabolisme

De anti-oxidanten die drop bevat verhogen de temperatuur van je lichaam en daarmee ook de stofwisseling. Je metabolisme werkt beter met een handje drop

2. Het helpt de maag

De zoethout wortel die in drop zit zorgt voor een extra bescherming van je maag. Het creëert een extra laag op de maagwand die zorgt voor extra bescherming tegen schadelijke stoffen.

3. Het verzacht je keel bij een hoestpartij

Is het je opgevallen dat veel hoestdrankjes naar drop smaken? D grondstoffen van drop bevatten anti-flammatoire eigenschappen. Deze stoffen werken uitstekend om de hoest te verzachten.

4. last van lage bloeddruk? eet drop

Drop verhoogt de bloeddruk dus heb je onderdruk neem gerust een extra dropje. Onderdruk kan duizelingen veroorzaken. Een grote consumptie van drop wordt echter wel afgeraden voor dames die zwanger zijn of mensen die van nature last hebben van een hoge bloeddruk.

5. Het is goed voor je gebit

Huh drop goed voor je tanden? Jazker drop bevat zoethout bevat. Zoethout heeft de eigenschap dat het bacterien in je mond dood die onder andere gaatjes veroorzaken.

Kortom een reden te meer om een extra handje drop uit de snoeppot te graaien.
Wist jij dit al over drop? Vergeet dan niet dit bericht te delen met je vrienden.

error: Content is protected !!