Opmerkelijk

Er wordt gewaarschuwd voor een geraffineerde vorm van skimmen — kijk precies hoe het werkt en zorg vooral dat het jou niet overkomt!

In Nederland zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen tegen skimmen getroffen, maar toch komt bankpas fraude helaas nog steeds vaak voor. Skimmers worden namelijk steeds vindingrijker. De meest geraffineerde vorm van skimmen die al jaren gebruikt wordt is namelijk card trapping. Via card trapping zorgen criminelen ervoor dat je bankpas blijft vastzitten in een pinautomaat.

Dit doen ze onder andere door een klemmetje in de pinautomaat te plaatsen. Dit is vaak een opzetstuk dat op een gebruikelijke kaartlezen geplaatst wordt. Op deze manier blijft de pinpas in de automaat zitten als de transactie is afgerond.

De meeste klanten die net een transactie gedaan hebben raken vaak in de stress en denken nu dat de pinpas ingeslikt is, met als grote gevolg dat ze weglopen om vervolgens de bank te bellen. De criminelen kunnen nu snel de bankpas verwijderen met een pincet.

Maar ze hebben me pincode toch niet? Dat zul je denken, maar vaak kijken ze mee via een camera of plaatsen ze er een eigen toetsscherm op waardoor ze gemakkelijk aan je pincode, bankpas en vooral privé vermogen kunnen komen!

Slachtoffer geworden? 

De belangrijkste tip die we je meegeven: Blijf bij het pin apparaat staan en bel gelijk de politie! Op deze manier ben je de criminelen te slim af en kunnen ze gegarandeerd geen geld van je rekeningen afhalen!

DEEL deze belangrijke tip snel verder met al je vrienden op Facebook! Ze zullen je dankbaar zijn, op deze manier zullen de slachtoffers van skimmen afnemen!

error: Content is protected !!