Gezondheid

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere nacht voor het slapen gaan op deze punten drukt.

Volgens onderzoeksbureau Mediaxplain Research heeft twee derde van alle Nederlanders problemen om in slaap te komen. Een goede nachtrust is essentieel voor je lichaam. Na een goede nachtrust ben je alerter. Slaapgebrek zorgt verder voor een tragere stofwisseling. Zo kom je makkelijker aan. Stel je voordat je met een druk op de knop in dromenland kan zijn? Goed nieuws we hebben een aantal technieken uit de Chinese geneeskunst acupunctuur gevonden.Acupunctuur wordt al eeuwenlang toegepast. In Nederland wordt acupunctuur gezien als alternatieve geneeskunst. De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoeding voor alternatieve geneeswijze in hun aanvullende verzekeringen.

Drukpunten
Acupunctuur werkt met drukpunten in je lichaam. Door op de juiste punten te drukken stimuleer je bepaalde functies in je lichaam. Hieronder beschrijven we welke drukpunten belangrijk zijn om sneller de slaap te vatten.

Het punt tussen tussen de grote en de tweede teen van de voet wordt het LV3 punt genoemd. Druk 4 tot 6 seconde op dit punt. Doe dit bij beide voeten.

Lees verder op de volgende pagina voor meer drukpunten om sneller in slaap te komen.

Bij je pols bevindt zich het het zogenaamde P6 punt. Het P6 punt bevindt zich drie vingers boven de pols. Dit punt wordt veelvuldig gebruikt in de acupunctuur om slapeloosheid te voorkomen.

Druk vier tot vijf seconden op het P 6 punt. Druk daarna 30 second op het K1 punt. Het K1 punt bevindt zich 3 vingers onder je tenen. Zie onderstaande afbeelding voor de exacte locatie. Nadat je op beide punten gedrukt hebt neem dan een korte pauze van 5 tellen. Herhaal dan deze oefening. Men adviseert om deze zelfbehandeling gedurende vijf minuten vol te houden.

Hieronder zie je waar het k1 punt zich bevindt.

Naast deze oefeningen hebben we nog een paar aanvullende tips voor een goede nachtrust.

Regelmaat Ga altijd op de zelfde tijden naar bed en sta op dezelfde tijd op. Je lichaam creëert zo een bioritme.

Ontspanning Kijk een half uur voor het slapen geen tv, leg je telefoon weg. Dit geldt ook voor je iPad. Het kunstlicht van telefoons en tablets zorgt ervoor dat je minder snel in slaap komt.

Slaapkamer Zorg voor een goed bed en matras. Een boxspring is zalig om op te slapen. Geef niet te weinig uit aan een bed.

Voeding Neem na 20:00 uur geen koffie, cola, Energy drink en andere cafeïne houdende dranken. Nuttig ook niet teveel eiwitrijk voedsel in de avonduren.

Met deze tips zal je slapen als een roosje. Waren deze tips nuttig? Deel dan dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!