Doe het zelf

Met deze geweldige tip heb jij GEEN kalkaanslag meer op het glas in je badkamer!

We hebben er allemaal weleens last van. Je bent trots op je eigen mooie douchecabine, maar binnen de kortste keren zit je douche weer onder de kalkaanslag. Helaas is kalkaanslag lastig te verwijderen als het eenmaal aanwezig is. Het is natuurlijk niet leuk om de kalkaanslag te verwijderen, maar als je het eenmaal hebt schoongemaakt dan zit het er binnen de kortste keren weer terug erop. Gelukkig hebben wij een eenvoudig trucje gevonden om het kalkaanslag probleem op te lossen!

Kalkaanslag vind je vaak terug in de badkamer op onder andere glazen wanden en op kranen. Als je gedoucht hebt en je maakt je bad of douche niet snel genoeg droog dan nestelt het kalk in ons leidingwater op het sanitair. Met als gevolg dat de douchecabine dof eruit ziet en daar wordt natuurlijk niemand blij van. Gelukkig kun je met deze tip veel tijd en ellende besparen!

Wat heb je allemaal nodig?

  • WD40
  • Pluisvrije doek

Hoe moet je te werk gaan?

Je begint eerst dat je douchecabine vrij is van kalk. Spuit vervolgens wat WD40 op de plekken waar je vooral het kalkaanslag wilt voorkomen. Laat het even rustig 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens af en wrijf het goed droog met een pluisvrije doek. WD40 zorgt er voor dat er een beschermlaagje ontstaan wordt op het oppervlak van jouw glazen deuren/wanden. Dit zorgt er onder andere voor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Wij hebben dit al een aantal keer gedaan als mijn sanitair onder de kalkaanslag met als resultaat: Het werkt perfect!

Vind je dit een handige tip? Vergeet deze tip dan niet te delen met je vrienden!

error: Content is protected !!