Gezondheid

Ik gooide altijd de schil van een meloen weg. Totdat ik dit te horen kreeg

Watermeloenen zijn sappig en rijk aan voedingsstoffen. Dit zoete fruit is alles wat je nodig hebt in hete zomerdagen. Maar, heb je er wel eens aan gedacht om ook de schil te consumeren?


Helaas gooien veel mensen de schil in de pedaalemmer. Wat je niet weet is het feit dat watermeloen schillen gezonder zijn dan het fruit zelf. Het witte gedeelte van de schil zit vol met gezonde voedingsstoffen, en het is zeker iets wat je moet toevoegen aan je dieet.


Ja, we weten dat de schil een beetje smakeloos is, maar de schil is rijk aan vitaminen A, B6, C, en mineralen zoals kalium, zink en magnesium. Het is een uitstekende bron van lycopeen, een briljante antioxidant. Watermeloen schil bevat citrulline. Dit aminozuur bouwt sterke en gezonde spieren. Vezels in watermeloen pitten bevorderen gewichtsverlies.
Wist je dat citrulline zenuwpijn verzacht? En helpt bij de behandeling van angst?
De schil is meestal water, waardoor het een uitstekend diureticum is. Het spoelt toxines en overmatige afvalstoffen uit je lichaam. Heb je een efficiënte immuniteitsbooster nodig? Zorg ervoor dat de schil in je smoothie eindigt. Watermeloenstroken zorgen voor een mooie aanvulling op salades. Het werkt goed met tonijn en kalkoen.
Heeft u meer redenen nodig om watermeloen schil vaker te gebruiken? Probeer het ook eens. Bekijk hieronder eens de video.

Wist jij dit al? Deel dit weetje met je vrienden!

error: Content is protected !!