Je hebt geen chemische middelen nodig om ongedierte uit je tuin te krijgen. Babypoeder werkt ook

De zomer brengt een groot nadeel met zich mee en dat is ongedierte in je tuin. Hele kolonies mieren en bladluizen teisteren je tuin. Sinds kort hebben we ontdekt dat babypoeder meer toepassingen heeft dan de dagelijkse verzorging van uw kindje.

Ook onze tuin is gek op babypoeder en ongedierte minder;). Babypoeder kan gebruikt worden om mieren en bladluizen te vermijden. Zo heb je geen mieren lokdoosjes nodig met chemische ingrediënten die slecht zijn voor het milieu. Lees in dit artikel wat voor toepassingen babypoeder allemaal heeft.

Vermijd mieren
Een hele kolonie mieren op je terras is nooit zo prettig. Zeker als ze daarna je keuken bestormen. Gelukkig kan baby poeder helpen! Verspreid een beetje babypoeder rond deuropeningen en andere plaatsen waar je geen mieren wilt hebben. Mieren haten dit spul! Ze zullen snel een andere weg kiezen. Het liefst zo ver mogelijk van je huis en terras.

EN bladluizen!

. . . Bladluizen zullen ook wegblijven! Bladluizen werken samen met mieren. Interessant om te zien hoe een school mieren en bladluizen intensief samenwerkt op een plant. Mieren verplaatsen de eitjes van de luizen. De mieren zijn weer gek op het sap dat de luizen afgeven. Dus als u de mieren op afstand kan houden zullen de luizen vanzelf volgen.

Verban kevers.
Er zijn nog meer insecten die het voorzien hebben op je prachtige tuin. Diverse kevers die dol zijn op bladgroen kunnen je tuin aantasten. Verspreid babypoeder over de bladeren en voorkom dat je gewas door kevers wordt opgegeten. Doe naar een regenbui weer babypoeder op de plantjes.

Ontmoedig konijnen.
Konijnen kunnen ook een werkelijke plaag zijn voor je tuin. Jonge zaailingen zijn ze dol op. Groentes of bomen die net ontkiemt zijn een delicatesse voor een konijn. Door het verspreiden van babypoeder over je planten desoriënteer je het konijn. De smaak van babypoeder vinden ze totaal niet lekker. Ze zullen snel een andere tuin opzoeken.

Was jij al op de hoogte van de extra toepassingen van babypoeder? Deel dit bericht met je vrienden.