Doe het zelf

Je huis stofvrij met deze 8 eenvoudige tips.

Afstoffen is niet de meest favoriete klus van de meeste mensen. Een noodzakelijke kwaad dat toch minimaal 2 keer in de week dient te gebeuren. Soms spookt de gedachte door je hoofd om een poetshulp in te huren.


Gelukkig hebben wij een 8 tal tips uit grootmoeders tijd die je helpen om je huis op een eenvoudige, doeltreffende simpele manier stofvrij te krijgen. Lees snel verder en leer hoe je jouw apparatuur, huiskamer en meubels in een mum van tijd stofvrij krijgt.


Babydoekjes
Je toetsenbord krijg je vrij met babydoekjes. Schud eerst je toetsenbord leeg. Het hardnekkige vuil haal je zo met een babydoekje van je toetsenbord. Bijkomend voordeel je toetsenbord is ook gelijk ontsmet van allerlei bacteriën. Vergeet niet om je computer uit te zitten als je begint met schoonmaken. Zo voorkom je kortsluiting.

Wasverzachter
Een mengsel van een deel wasverzachter drie delen water maakt een middeltje wat stof werend werkt. Meng alles in een emmer en giet het vervolgens over in een spuitfles. Je kan met deze spuitfles meubelen, glazen wanden, tafels bewerken. Spuit het op gladde vlakken en neem het af met een doek.

Penselen
Met een penseel krijg je de stof uit hoeken en kieren. Zo kom je makkelijk bij al de plekjes waar je met een normale plumo niet bijkomt.

Handschoenen
Porselein, swarovski beeldjes, lampen en ander glaswerk maak je schoon met een vilten handschoen. Met een stofdoek over porselein gaan heeft als risico dat er een onderdeeltje afbreekt.

Panty
Je hebt van de plekken waar je niet normaal bij kan. Denk aan de ruimte onder de kast of vriezer. Met een panty maak je hiervoor de ideale oplossing. Maak een bal van een paar oude panties en maak dit vast met een elastiek aan een kleerhanger of stok. Zo kan je eenvoudig onder de kasten komen en de boel daar stofvrij krijgen.

Oude sokken

Lamellen en luxaflex trekken veel stof aan. Met een sok om je handen maak je eenvoudig je luxaflex stofvrij.

Kussenslopen
Grote oppervlakten zoals de bladen van een ventilator krijg je eenvoudig schoon met een kussensloop.

Met deze tips krijg je je huis stofvrij! Waren deze tips handig voor je? Vergeet dan niet dit bericht te delen.

error: Content is protected !!