Education

Huisdieren hebben nog sneller last van de warmt. Met deze tips voorkom oververhitting van je huisdieren

Heerlijk die warmte of toch niet. Je huisdieren kan snel last krijgen van deze hitte. Honden kunnen niet zweten en alleen maar een warmte kwijt door te hijgen.


We hebben een aantal tips per huisdier verzameld zodat je er voor kan zorgen dat je trouwe viervoeten deze ware dagen veilig doorkomt.

http://newenglandsoundlight.com/lighting-rentals/ Honden


Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen. Behalve in hun voetzooltjes hebben ze nergens zweetklieren. Zorg ervoor dat je hond bij warm weer een plek in de schaduw en heeft en beschikt over voldoende vers drinkwater. Zwemmen is de ideale manier om af te koelen. Ook zijn er via webshops diverse producten verkrijgbaar voor huisdieren zoals koelmatjes en koel halsbandjes. Zwemmen is ook ideaal voor een hond. Zo kan hij eenvoudig zijn warmte kwijt. Maak met dit warme weer geen enorm lange wandelingen. De dagelijkse uitlaatronde kan wel een blokje korter.

Seroquel drug Katten
Voordeel van katten is dat ze zelf de koelste plek in de tuin of huis zoeken. Zorg ervoor dat er voldoende drinkwater voorhand is.

can i buy prednisone in mexico Konijnen
De normale habitat van een konijn is een donker holletje onder de grond. Onder grond is het een stuk koeler. Boven de 24 graden kan een konijn het al moeilijk krijgen. Zet een konijnen hok daarom altijd in de schaduw. Eventueel kan je ook flessen ijswater uit de vriezer in het konijnenhok. Dit zelfde geldt ook voor knaagdieren.

Vogels
Een vogelkooi maag niet in de brandende zon staan. Zorg ervoor dat de kooi altijd in de schaduw staat. Eventueel kan je een vochtige doek over de kooi heen doen voor extra verkoeling. Zorg voor voldoende gekoeld water in het bakje van de vogel zodat hij zich zelf lekker kan verfrissen.

Terrarium en aquarium
Een terrarium of aquarium is meestal warmer dan de omgevingstemperatuur. Het zal hier niet zo snel te warm worden, maar blijf wel alert en zorg ervoor dat de zon niet direct op de bak schijnt.

Met deze tips komen je huisdieren zorgeloos door deze hete dagen. Vergeet niet om deze tips te delen met je vrienden.

error: Content is protected !!