Gezondheid

Een Ipad is geweldig om je kind te kalmeren. Maar veroorzaakt het geen andere problemen?

Als mama en papa even ouderwets een momentje van rust en ontspanning nodig hebben, lijkt het geven van een tablet of smartphone aan de kinderen een onschuldig en effectieve strategie.
Deze “ouderschap hack” heeft bewezen bijzonder effectief te zijn.

Maar heeft al die tijd op een schermpje geen invloed op de ontwikkeling van een kind? Volgens een nieuwe studie blijkt dat de toename van de tijd op een schermpje een directe impact heeft op de ontwikkeling van de spraak van uw kind. Volgens de studie uitgevoerd door kinderarts Dr. Catherine Birkin, kan er een correlatie tussen de hoeveelheid scherm tijd kinderen krijgen en de mogelijkheid van communicatieproblemen op de lange termijn.


Vandaag de dag heeft al ruim ruim 40% van de kinderen onder de 2 jaar al een schermpje in zijn handen gehad. Een flinke stijging ten op zachte van het onderzoek van 2011. Tijdens het onderzoek zijn ruim 900 kinderen onderzocht. De focus lag op de tijd dat ze met een schermpje bezig waren (iPhone, iPad, tablet enz.). Hun taalontwikkeling werd onderzocht volgens een standaard baby-peuter-checklist. Aan de hand van de checklist werden de gedragingen onderzocht. Gemiddeld besteden 20% van de onderzochte kinderen minimaal een half uur op een schermpje. Conclusie van het onderzoek was dat hoe langer een kind schermtijd had hoe minder snel zijn expressieve taalontwikkeling ging. Kinderen die veel achter een schermpje zaten hadden meer moeite met het tonen van emoties, het begrijpen van gedrag van mensen en ze hadden een duidelijk minder taalgevoel.

Het gebruik van een iPad helpt zeker bij de ontwikkeling van een kind. Echter moet je er voor waken dat een kind het niet teveel gebruikt. Het kan zijn ontwikkeling afremmen. Als je dit artikel nuttig vond vergeet dan niet dit artikel te delen.

error: Content is protected !!