Gezondheid

Dit is wat de halve maantjes op je nagels over jouw gezondheid zeggen. Grappig om te lezen

Sommige mensen hebben prachtige lange goed verzorgde nagels. Andere doen het met afgekloven stompjes. Als je naar je eigen nagels kijkt is het je vast en zeker opgevallen dat er halve maantjes onder aan je nagels zitten. Een wetenschappelijke naam is Lunuala.


De vorm en kleur van deze maantjes zegt enorm veel over je gezondheid. Als de lunula beschadigd raakt, kan het voor altijd invloed hebben op de manier waarop je nagel groeit. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende kleuren van de Lunuala kunnen betekenen. Ben dus altijd alert als je nagel een afwijkende kleur heeft.

Een gelige kleur die gepaard gaat met versterkte bolling van de nagels en nagels die langzaam groeien kan wijzen op een respiratoire ziekte zoals bronchitis of lymfoedeem. Symptomen van bronchitis kunnen wijzen op lymfoedeem. Ook minder serieuze aandoeningen kunnen geligheid veroorzaken. Daarnaast kan het ook een teken zijn van een schimmelinfectie.

Wanneer het onder de nagel donker is, zou dit kunnen wijzen op lentigineus melanoom. De zanger Bob Marley overleed doordat hij een melanoom onder zijn teennagel had. Het is belangrijk dat mensen weten dat kanker overal kan beginnen. Verticale lijnen kunnen duiden op bloeduitstortingen die afkomstig zijn van niet goed functionerende hartkleppen. Niet alle donkere lijnen zijn gevaarlijk.

Bij witte plekjes denk je meetal aan kalk. Echter is dit geen kalk in de nagels maar een beschadiging van de nagels. Dit is vrij onschuldig.

Onderstaande video geeft je meer uitleg over de halve maantjes op je nagels. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende kleuren. Zo leer je wat de betekenis is van beau lines en een nagel die plotseling los komt. Een super interessante video om te bekijken.

Deel dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!