Gezondheid

De kleur van uw urine is een gezondheidsindicator – Lees in dit artikel wat de kleur over je gezondheid verteld

Hoewel veel mensen er niet van bewust zijn of er gevallen zijn wanneer ze zijn, maar niet serieus nemen, kunnen de urine van onze lichaam ons veel vertellen over ons lichaam.

Het kan een indicator zijn van verschillende gezondheidsproblemen. De geur en kleur verteld veel over uw gezondheid. Urine bestaat voor 95% uit water en 5% ureum, kalium, creatinine en andere materialen die de bijproducten zijn van de chemische processen die betrokken zijn in de urine- en spijsverteringskanalen. In dit artikel leggen we je uit wat de kleur van je urine zegt over je gezondheid. Lees snel verder.

Heldere kleur:
Heldere urine wijst op een teveel gehydrateerd lichaam – het kan een teken zijn van opgeloste elektrolyten en chemische onbalans in het lichaam.

Licht geel:
Als uw urine een lichtgele kleur heeft, betekent dit dat uw lichaam goed gehydrateerd is. Deze kleur wordt beschouwd als de gezondste, normale urine kleur.

Witte kleur
Dit wijst op een infectie van de blaas die meestal optreedt als gevolg van het overschreden hoeveelheden slijm of eiwitten in het lichaam.

medium geel
Dit is het belangrijkste teken van uitdroging. Als u deze urinekleur ziet, raden wij u aan om uw waterverbruik te verhogen.

Donker geel
Dit is een teken van een ernstiger niveau van uitdroging. Het kan ook een grote aanwezigheid van vitamine B aangeven. Het wordt aanbevolen om veel vloeistoffen zoals water of thee te drinken.

Oranje
Als uw urine kleur oranje is, is dit een teken dat u overmaat van bilirubine in uw lichaam heeft. Het kan ook galstenen obstakels in de galweg aanduiden of kan een gevolg zijn van urineweggeneeskunde.

Roze
Deze urine kleur kan optreden als gevolg van het eten van te veel bieten. Het kan echter een serieuze indicator zijn dat er bloed in je urine is, dus als je deze kleur in je urine ziet, moet je je uroloog onmiddellijk bezoeken!

Donkerere schaduw van roze
In de meeste gevallen is donkerder schaduw van roze een teken van ernstige conditie. Het duidt op een aanzienlijke hoeveelheid bloed in de urine, en het is een teken van ernstige aandoeningen, waaronder een blaasinfectie of in sommige gevallen zelfs kanker. U moet uw arts onmiddellijk bezoeken!

Echt donkerroze
Dit betekent veel bloed in de urine. Het is zeker kanker, maar u moet dit bij uw arts raadplegen.

Bruin
Deze urine kleur is het resultaat van het gebruik van bepaalde medicijnen. Ook kan het duiden op een leverziekte

Blauwe of groene urine
Dit komt door overmatige hoeveelheden kunstmatige kleurstoffen in het lichaam. Bijvoorbeeld door de consumptie van veel snoep. Door voldoende te drinken krijgt u deze vreemde kleuren uit uw lichaam.

Vergeet niet om deze handige tips te delen met uw vrienden

error: Content is protected !!