Deze afbeelding vertelt je of je kleurenblind bent

Er zijn veel verschillende testen om te kunnen achterhalen of je kleurenblind bent. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde ‘Ishihara-kleurentest’. Dit is een gemakkelijke methode waarbij je zelf al het een en ander kan ontdekken of je last hebt van deze aandoening.

Bekijk de afbeelding hieronder en probeer om alle cijfers goed te kunnen lezen. Kan je niet alle cijfers lezen of kost het ontzettend veel moeite dan is het verstandig om langs de opticien te gaan. Daar werken specialisten die met een officiële kleurentest kunnen vaststellen of je last hebt van kleurenblindheid. Deze testen zijn vaak helemaal gratis en daar heb je dus geen speciale verzekering voor nodig.

Er zijn genoeg oplossingen om het leven makkelijker te maken mocht je last hebben van deze aandoening. Kleding is snel gelabeld en er zijn zelfs Apps beschikbaar die de kleur hardop benoemen.

Ben jij goed door de test gekomen? Deel dit artikel snel verder en ontdek wie in jou kennissenkring misschien last heeft van kleurenblindheid!