Doe het zelf

Kom tot rust, ontspan en slaap beter met deze 4 Yoga oefeningen

In slaap vallen is voor veel Nederlanders een probleem. Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben moeite om in slaap te komen. Met alle gevolgen van dien. Denk aan oververmoeidheid. Maar kan ook een gevaar op de weg zijn. Bij minder slaap wordt je alertheid minder.

Jaarlijks worden er miljoenen recepten uitgeschreven voor slaapmiddeltjes. Deze middeltjes zijn vaak chemisch en werken nog eens verslavend. Na een tijd ontstaat een gewenning en helpt alleen een hogere dosis. Gelukkig kan je ook met behulp van Yoga helemaal tot rust komen. In dit artikel geven we je vier tips hoe je dit aanpakt. Bij yoga leer je namelijk hoe je je eigen hersenen kan beïnvloeden. Door deze oefeningen kan je het brein kalmeren en in een meditatieve toestand brengen. Hieronder staan een viertal houdingen dier werken om sneller in slaap te komen

Zittend mediteren

Ga lekker rechtop zitten in je bed op een manier die jij prettig vindt. Je hoofd kan je laten leven tegen de plank van je bed of tegen de muur. Ontspan je schouders, zodat ze ver van je oren af hangen. De handen kan je op je benen leggen en sluit je ogen. Concentreer op je ademhaling. Focus vooral op een buikademhaling. Laat je brein intussen stil worden. Vertraag je ademhaling en zorg ervoor dat er een ritme in komt. Observeer je gedachtes en laat ze voorbij drijven als wolken.

Een knie op de borst en een twist

Ga rustig op je rug liggen. Trek je rechterknie op je borst. Breng je rechterbeen over je borst naar de linkerkant. De armen kan je naast je leggen. Haal tien diepe ademhalingen en verwissel dan van positie en herhaal de oefening aan de andere kant.

Liggend rekken van de hamstrings

Deze oefening voer je liggend op je rug uit. Trek je rechterknie rustig op je borst. Strek dan je rechterbeen omhoog en houd de achterkant van je enkel of knie vast. Laat je been bij elke uitademing dichter naar je gezicht toe zakken. Het is lastig maar trek niet met je armen aan je been. Laat de spanning los. Dit bereik je door langzaam te ademen. Herhaal deze oefening 10 keer met je rechterbeen daarna 1o oefeningen met je linkerbeen.

De blije baby

De laatste oefening doe je ook op je rug. Beide knieën doe je op je borst pak met je handen je tenen beet en wieg een aantal keren op en neer. Net als een baby. Het lijkt wel op een baby. Deze oefening werkt zeer ontspannend.

Met deze oefeningen zal je jezelf beter en ontspannen voelen. DEEL het verder met je vrienden!

error: Content is protected !!