Opmerkelijk

Laat je niet voor de gek houden! Dit is de reden waarom kleding in outletcentra goedkoper zijn

In Nederland hebben we momenteel drie outlet centra. Namelijk Rosada in Roosendaal, Batavia Stad in Lelystad en Designer Outlet in Roermond. Deze centra worden jaarlijk door miljoenen mensen bezocht.


Een bezoek aan een outletcentra is een waar uitje voor je gezinsleden. Samen jagen op goedkope merkkleding van o.a Lacoste, Esperit, Marco Polo en Desigiual. Mensen zijn dol op merkkleding en hopen bij een outletcentrum een mooie slag te slaan. Maar hoe is het mogelijk dat in deze winkels kleding goedkoper wordt aangeboden dan in een ‘gewone’ winkel..


De Duitse tv zender WDR heeft dit fenomeen recentelijk onderzocht en kwam tot de volgende verrassende conclusies. Het WDR programma ‘reserchen’ kwam er achter dat de er een aparte collectie voor outletcentra wordt geproduceerd. De kleding die in outlet centra verkocht wordt lijkt niet eens op de collectie die in reguliere winkels ligt. Vaak heeft de kleding een andere kleur, ander stiksel en andere stof. Ook logisch als je er dieper over nadenkt. Immers zouden er alleen maar restante verkocht worden dan zou je alleen nog maar de maten XS en XXL hebben in pimpelpaars en kanariegeel.

Het Duitse tv programma kocht diverse kledingstukken en vergeleek deze met de collectie uit de winkel. De uitslag was nogal shokkerend want wat bleek: Outletkleding krimpt sneller in de was, wordt gemaakt van mindere kwaliteit stof en de details zijn van goedkoper materiaal gemaakt.

Daarnaast speelt nog een stukje consumenten misleiding mee. Immers je mag geen jas aanbieden van 150 naar 70 euro als de jas nooit 150 euro gekost heeft. Dat is een een vorm van consumenten misleiding waar de autoriteit Consument en Markt onderzoek naar doet.

Kortom laat je niet zo snel verleiden tot al die koopje en denk na of je iets ook daadwerkelijk hebt.
Deel dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!