Gezondheid

Weleens last van een schokje net voordat je in slaap valt? De échte reden is eindelijk ontdekt!

http://aspenlogandbeetlekillpinefurniture.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://aspenlogandbeetlekillpinefurniture.com/2016/03/custom-projects-day/ Ken je dat gevoel? Je bent erg moe naar een zware dag, je valt in slaap en net voordat je in een diepe slaap valt voel je een schokje door je lijf zodat je weer klaar wakker bent. Super irritant maar heb je ooit weleens nagedacht waar dit schokje vandaan komt?

http://kirschelectricalservices.com/category/uncategorized/
Er is ook een wetenschappelijke term voor dit schokje. Een wetenschappelijke naam voor dit schokje is een hypnagoge schok of slaapstuip. Dit schokje is zover de wetenschappers weten totaal niet schadelijk. Alhoewel diepgravend onderzoek naar deze schokjes ontbreekt. Een veel genoemde oorzaak van deze schokken is stress.


Als je zeer moe gaat slapen kan dit optreden. Oorzaak hiervan is dat je spieren zich ontspannen bij het bereiken van de REM slaap. Als je hersenen nog actief zijn als je in een REM slaap schiet dan zullen je hersenen als reactie sturen naar je lichaam. Dit uit zich in een schok waardoor je plots rechtop in je bed zit. In onderstaande video zie je een uitgebreide uitleg hoe dit precies werkt in je lichaam.

http://oceanadesigns.net/products Deel! dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!