Leg je nog steeds toiletpapier op een openbaar toilet. Stop hiermee! Lees de reden.

Openbare toiletten zijn soms een noodzakelijk kwaad. Na een lange autorit naar het zuiden. Kan het toch wel eens gebeuren dat je bij een verlaten tankstation gebruik moet maken van het toilet. Veel dames hebben de neiging om eerst toiletpapier op de bril te leggen uit hygiënisch oogpunt. Waarschijnlijk denk je dat dit een prima oplossing is voor al die viezigheid op de bril. In dit artikel leggen we uit dat papier op de bril leggen juist onhygiënisch is.

Toiletpotten hebben een superslim design. Voor een lange tijd dachten de meeste mensen dat de wc-brillen een broedplaats waren voor bacteriën en andere viezigheden. Onderzoek heeft het tegendeel bewezen. Een toiletbril heeft een glad oppervlak.

Omdat bacteriën niet op een wc bril kunnen blijven zitten “zweven” ze eigenlijk door de ruimte. Op papier kunnen bacteriën zich wel nestellen en daar wil jij nu op gaan zitten!

Het zelfde geld voor de kraan en droger. Na het plassen handen wassen is de standaard leus. Maar vaak worden je handen nog viezer dan voorheen. Wil je je handen wassen doe dat dan met een tube handwas creme al dan niet op alcoholische basis.


Dus mocht je een volgende keer op openbaar toilet je behoefte moeten doen denk eerst goed na. Het toiletpapier kan nog viezer zijn dan de bril zelf.

Had jij dit weetje al eerder gehoord? Deel dit bericht ook met je vrienden.