Education

Na het lezen van dit artikel stop je gelijk met het bijten op de huid rond je nagel

http://mo-pie.com/wp-includes/certificates/access-background-check-verification-gpa.html Als kind heb je van nature de neiging om je duim in je mond te steken of op je vingers te knagen. Deze gedraging verdwijnt in de loop der jaren. Echter zijn er nog ouderen die tot op late leeftijd nog obsessief op hun vingers blijven klagen.

chloramphenicol nrf online

http://oceanadesigns.net/images/granite/safari-ivory/safari-ivory.jpg Voor het dwangmatig bijten op je vingers is zelf een term uit het oude Grieks namelijk: Dermatophagia. Volgens de DSM 5 is dit een dwang om te knagen op je eigen huid. Meestal op de vingers. Patiënten bijten meestal de huid rond de nagels, wat leidt tot bloeden en verkleuring na verloop van tijd. Onderzoek suggereert een verband tussen impuls controle stoornissen en obsessieve-compulsieve stoornissen.


Dermatophagia patiënten kauwen op hun huid uit dwang. Patiënten kauwen meestal op de huid rondom hun nagels en de gewrichten. Ze kauwen ook aan de binnenkant van hun mond, wangen, en/of lippen. Dit kan nare blaren veroorzaken in en buiten de mond. Als het gedrag voor een langere periode ongecontroleerde blijft. Daarnaast kan er een flinke eeltlaag ontstaan rondom de vingers. Onderstaande afbeelding toont aan wat er met je vingers kan gebeuren.

Je zou niet verwachten dat een dergelijke eigenschap zo ongezond kan zijn. Reden te meer om te proberen om dit gedrag te stoppen. Allicht kan je proberen om een fidget spinner vast te pakken. order orlistat 120 mg DEEL het snel verder met iedereen!

error: Content is protected !!