Gezondheid

Na het lezen van dit artikel zal je nooit meer je kind aan zijn armen optillen.

Met dit artikel willen we je geen angst inboezemen. We willen je alleen iets aankaarten waar je op moet letten. Zwier jij je (klein) kind ook vaak rond aan zijn of haar armen? Pas hier mee op. De Amerikaanse schrijfster Jenny Halteman deed op Facebook haar verhaal.

Ze stond tegen de kerst in de supermarkt met haar jongste dochter. Ook was de Kerstman er. Haar dochter begon spontaan te kirren. Jenny pakt haar dochter bij haar arm. Ze hoorde iets knakken maar ja dat zou wel normaal zijn. ’s avonds merkte ze dat het goed mis was. Haar arm hing er slap bij. Haar arm was uit de kom geschoten. Via onderstaande afbeeldingen leggen we uit wat er kan gebeuren.


Wanneer de kapselbandjes die het opperarmbeen, het spaakbeen en de ellepijp bij elkaar houden een klap krijgt dan wordt de radiuskop ontwricht. Zodoende zal de elleboog uit de kom schieten. Dit gebeurt vaak als kinderen aan hun arm worden meegesleurd of rondgezwierd.

Je zal snel merken als de arm van je kind uit de kom schiet. Het kind zal flink schreeuwen en hun arm lastig kunnen bewegen. Wikkel de arm van je kind in ijs om de pijn te verzachten. Ga absoluut niet zelf proberen het armpje van je kind weer terug te zetten. Ga daarom altijd met je kind naar EHBO of huisarts. Wees altijd bewust dat de armpjes van kinderen kwetsbaar zijn!

Zwaai jij weleens je kind(eren) aan de armen? Wist jij dat dit kon gebeuren?  DEEL het verder met je vrienden!

error: Content is protected !!