Gezondheid

Na het lezen van dit artikel zal je nooit meer een plastic fles hergebruiken.

Met dit warme weer nemen veel mensen een extra flesje water mee als ze onderweg zijn of op kantoor zitten. Een leeg cola of Spa flesje is zo onder de kraan gevuld. Lekker koud water en het is nog beter dan al die frisdranken en bovendien heerlijk dorstlessend.


Echter zijn deze petflessen niet ontwikkeld om telkens bij te vullen. Deze flessen bevatten verschillende chemicaliën die slecht zijn voor je gezondheid.


Het TNO heeft uitgebreid microbiologisch onderzoek gedaan op deze case. Het Voedingscentrum geeft aan dat een waterflesje dat je steeds opnieuw gebruikt wel miljoenen bacteriën kan bevatten als het je het niet goed schoonmaakt. Met name onder de dop nestelen zich vele bacteriën.

Een ander onderzoek leert dat in maar liefst 3 waterflesjes er meer dan 1000 enterobacteriën per milliliter zitten. Ter vergelijking: voor het water dat koeien drinken geldt een maximumnorm van 100 entero’s per ml. Dus die drie flesjes met 1000 of meer voldoen zelfs niet aan de norm voor het drinkwater van koeien.

Kortom kies je ervoor om drinkwater mee te nemen kies dan voor een bidon of dopper. Reinig je bidon wel regelmatig om er voor te zorgen dat je bidon vrij is van bacteriën. Het beste kan je een bidon reinigen in de soda.

DEEL! dit belangrijke bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!