Doe het zelf

Mag je wel of niet autorijden met slippers? Wij hebben het antwoord.

Autorijden met slippers mag dit nu wel of niet? Je hebt een kort autoritje om bijvoorbeeld friet te halen of je kinderen op te halen van het kinderdagverblijf en je stapt met je slippers aan in de auto.


In Nederland staat er niks in het wetboek over een verbod met het rijden met slippers. Toch wordt het rijden met slippers ten strengste afgeraden. Je zou er niet aan moeten denken om met je slipper aan het gaspedaal vast te komen zitten. Of je voet glijdt van de pedalen met alle gevolgen van dien.


De Nederlandse wet stelt wel: “dat je geen gevaarlijke situaties mag creëren. Het is verboden je zodanig in het verkeer te gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt!” Echter er is nog een addertje onder het gras. Stap vooral niet met slippers in een auto als je op vakantie bent in Frankrijk. Wordt je betrapt met het rijden met slippers kan je een boete van €90,00 verwachten. Daar kan je een hoop leuke dingen mee doen met je gezin.

Maar doe toch maar schoenen aan ook al is het een ritje van maar 5 minuten. Mocht je een ongeluk veroorzaken kan het zijn dat de verzekeraar zegt dat je roekeloos gedrag hebt vertoon. Dit kan weer leiden tot een lagere vergoeding. Kortom hoe klein het ritje ook is doe je schoenen aan.

Tag iemand die altijd met slippers in de auto stapt. Deel dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!