Deze man redde 670 kinderen van de gaskamers…Hij weet niet dat ze allemaal naast hem zitten.

In dit berichten herdenken we de in 2015 overleden held Nicholas Winton. De in 1909 geboren in Hampstead geboren Brit is bekend voor het redden van 670 kinderen uit de handen van de Nazi’s.


In 1938 na de Kristalnacht organiseerde hij een grootscheepse operatie waarin 670 Joodse Tsjechische kinderen werden ondergebracht bij Engelse gezinnen. Winton wist het op een akkoord te gooien met Duitse autoriteiten dat hij voor 670 kinderen een goed onderkomen kon regelen.


Na de Tweede oorlog sprak hij nooit meer over deze held heftige daad. Totdat zijn vrouw in 1988 een plakboek vond met daarin al zijn aantekeningen. In dit plakboek zat een namenlijst van de kinderen, hun adressen, brieven van de pleegouders en nog veel meer. In goed overleg met haar man besloot ze dit kenbaar te maken bij de BBC. Winton werd uitgenodigd voor een talkshow niet wetende dat een flink aantal kinderen die hij had gered ook in de zaal zaten. Bekijk hieronder de video als kenbaar wordt gemaakt dat alle kinderen die hij gered heeft in de zaal zitten. Prachtige beelden.

Wij hielden het niet meer droog bij het bekijken van deze video. DEEL! dit bericht met je vrienden.