Gezondheid

Regelmatig last van pijn of een tinteling in je handen? Lees dan dit artikel.

Heb je weleens ooit eens van het carpaal tunnel syndroom gehoord oftewel CTS? Bij het syndroom van CTS wordt de middelste handzenuw ingeklemd. Gevolgen hiervan zijn pijnlijke, gevoelloze of tintelende handen.

CTS komt met name voor bij mensen tussen de 40 en de 60 jaar. Vrouwen (vooral wanneer ze reuma hebben of zwanger zijn) zijn het gevoeligst voor deze aandoening. De zenuw die word geklemd is een zenuw die vanuit je onderarm je hand binnenloopt. Zodra je begint te merken dat je verschijnselen van CTS hebt is het zaak adequaat te handelen. We hebben een aantal tips voor je die helpen de pijn te verzachten.


1. Warmte
Warmte verzacht de pijn en zorgt er voor dat je een goede nachtrust hebt. Leg je polsen een kwartier voordat je gaat slapen te rusten in een teiltje warm water of ga lekker in bad zitten.

http://fiona-kerr.com/?author=19 2. koelen
Naast warmte werkt ook koelen. De zenuwen ontspannen als je je pols in een speciale koelband wikkelt. Deze banden zijn verkrijgbaar bij de meeste sportzaken.

buy Lyrica dubai 3. Kurkuma
Een populair kruid in de Aziatische keuken. Kurkuma staat er om bekend dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

4. Lijnzaadolie
Een ander voedingsmiddel dat bekend staat om zijn ontstekingsremmend eigenschappen. Daarnaast bevat het ook Omega 3 vetzuren die helpen bij de versteviging van de spieren.

zantac 150 mg prescription 5. Ananas
Deze heerlijke vrucht zit boordevol Bromelaïne. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat de symptomen verminderd worden. Het kan de klachten zelfs laten verdwijnen!

Deel dit bericht met je vrienden!

error: Content is protected !!