Gezondheid

Reken af met de vervelende jeuk van muggenbulten met een simpele lepel!

Je nachtrust kan in de zomermaanden flink verstoord worden door het vreselijke gezoem van muggen en ander ongedierte. En dan die vervelende jeuk die je krijgt van een muggensteek.

Krabben werkt absoluut niet. Maar dat versterkt de jeuk nog meer. We hebben een aantal huis-tuin-keuken oplossingen gevonden die zeer eenvoudig toe te passen zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft u alle middelen al in huis.


Warme lepel
Verwarm een lepel door hem onder warm stromend water te houden. Leg de warme lepel op de bult. De warmte van de lepel zorgt ervoor dat de eiwitten die jeuk veroorzaken teniet gedaan worden.

Havermout
Havermout bevat anti-oxidanten die de jeuk flink af doet nemen. Pak een kommetje water en meng daar de havermout doorheen. Smeer het mengsel op de bulten.

Ijsblokje
Een beproefde remedie voor het tegengaan van extreme jeuk. De kou verzacht direct de jeuk.

Yoghurt
Door het smeren van Yoghurt op de muggenbulten wordt de huid direct gekalmeerd. De proteïne in de yoghurt zorgen voor het voorspoedige herstel van de huid.

Honing
Honing kent vele geneeskrachtige toepassingen. Een er van is het verzachten van de pijn bij een flinke muggenbult. Smeer een beetje honing op een muggenbult en voel dat de pijn verzacht wordt.

Paracetamol
Werkt tegen hoofdpijn maar als je er een pasta van maakt door een paracetamol fijn te stampen met een vijzel en vervolgens een paar druppels water toe te voegen kan je zeer effectief de pijn doen wegnemen.

Wist jij al dat je op zulke eenvoudige manier af kan komen van die irritante jeuk? DEEL dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!