Education

Schokkend onderzoek! Wodka met Red Bull mixen is levensgevaarlijk!

Ben jij ook dol op mix-drankje met Red Bull. Is het eerste wat je doet als je in de club bent een Wodka Redbull bestellen? lees dan dit artikel.


Je denkt de mix tussen alcohol en de oppepper van een Energy drink is perfect om heel de avond los te gaan?

De Nederlandse onderzoeker Richard van Rijn heeft onderzocht dat de combi van alcohol met energiedrankjes hetzelfde effect op je brein heeft als het gebruiken van de drug cocaïne!

Voor dit onderzoek zijn volwassen en adolescente muizen gebruikt. Wat bleek uit het onderzoek. De hersenen van de volwassen muizen gaven de zelfde neuro reactie als bij het gebruik van cocaïne!

Bij de adolescente muizen kwam uit het onderzoek dat ze een grotere tolerantie ontwikkelen voor alcohol en cocaïne. Zodoende hebben ze meer drugs nodig om tot een gewenste high te komen. Kortom met alle gevolgen van dien.

Wat is tolerantie?

Het menselijk lichaam ziet iedere drug als een gif en probeert er zo snel mogelijk vanaf te komen. Als een drug voortdurend wordt ingenomen wordt het lichaam gedwongen zich aan de drug aan te passen. Er moeten dan grotere hoeveelheden van de drug genomen worden om de effecten nog te voelen. Dat noemen we tolerantie. (bron: jellinek.nl)

Het lijkt ons beter om te matigen met mix Energy drankjes. Nog niet overtuigd bekijk de video op de volgende pagina.

error: Content is protected !!