Doe het zelf

Met deze schoonmaaktips van oma is je huis nog sneller schoon

Schoonmaken. Niet echt de meest favoriete bezigheid van iedereen. Je partner of de kaboutertjes doen het helaas ook niet voor je dus af en toe moet je jezelf flink kwaad maken en het huis eens onder handen nemen. Gelukkig zijn er nog een aantal schoonmaak tips uit grootmoeders tijd. Onthoud deze tips goed. Je kan er nog levenslang plezier van hebben.

Reinig je gasfornuis

Tijdens het koken spettert er veel vet en olie. Je gasfornuis wordt snel zeer vettig. Wist je dat je met ammoniak je kooktoestel vet vrij kan krijgen. Wat je nodig hebt is een plastic zak en 2 of 3 eetlepels ammoniak. Smeer je fornuis in met ammoniak. Let op gebruik wel handschoenen. Doe het daarna een nacht in plastic zak. Je zult zien het fornuis is weer brandschoon.

schimmel in de badkamer


De nare hardnekkige schimmel plekken in je badkamer kan je op de volgende manier verwijderen. Pak een pluk watten en dompel ze in de bleek. Leeg de in bleek gedompelde watten op de plekken. Laat het een nacht staan. Eventueel overgebleven resten schimmel poets je eenvoudig weg een oude tandenborstel.

Meer bruikbare tips vind je op de volgende pagina.

error: Content is protected !!