Gezondheid

7 redenen waarom pittig eten goed voor je is!

Voor sommige mensen kan hun maaltijd niet heet genoeg zijn. Andere mensen blijven maar naar de kraan lopen bij het eten van een stukje chilipeper. Pittige eten is erg populair in bepaalde culturen. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaans of Indies eten.

In dit artikel vertellen we je waarom het goed is om af en toe wat pepers, habanero’s, kurkuma of currypasta toe te voegen aan je maaltijd. In dit artikel vertellen we je over de 7 gezondheidsvoordelen van pittige eten.


1. Pittig eten verlaagt je bloeddruk
Klinkt erg tegenstrijdig. Hoe kan het nou dat je bloeddruk lager wordt als je als die zwetende mensen ziet. In peper zit onder andere vitamine A en C, die je bloedvaten versterken. In peper zit ook de stof capsaïcine. Dit stofje zorgt voor de hete smaak van de peper. Deze stof laat het bloed sneller door je lichaam stromen en verlaagt zodoende de bloeddruk.

2. Pittig werkt stress verlagend
Bij pittig eten komt het hormoon Serotine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een stuk ontspannender wordt. Knaag de volgende keer in een peper in plaats van een zak snoep of chips.

3. Voorkomt ontstekingen
De capsaïcine is ook nog eens ontstekingsremmend. Een tweede goede eigenschap naast het verlagen van je bloeddruk.

4. Helpt tegen hoofdpijn
Capsaïne werkt pijnstillend. In combinatie met cafeïne werkt het pijnstillend. De oude indianen gebruikte deze truc al. Koffie met een beetje chilipeper en je kan de dag weer aan.

5. Goed voor je stofwisseling
De stoffen in pepers zorgen er voor dat je stofwisseling sneller gaat. Zo verbrand je sneller je voedsel. Pepers gaan goed samen in combinatie met een dieet.

6. Goed voor je stoelgang.
Na een chili con carne in een streep richting het toilet? Gelukkig is dit meer de oorzaak van de bonen dan van de chili pepers. Door de verhoging van de stofwisseling verbetert ook je stoelgang.

Neem dus vaker een pepertje bij je maaltijd. Deel dit bericht met een liefhebber van heet eten.

error: Content is protected !!