Gezondheid

Met deze tips ben je zo van je eelt en likdoorns af.

Een likdoorn oftewel een eksteroog is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Hij ontstaat op plekken waar veel druk en wrijving is. Hierdoor wordt er eelt gevormd. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. Je kan het gevoel vergelijken met een spijker in de voet.


In de zomer kies je toch meer voor open schoenen of sandalen. Dan ziet een likdoorn die dan zichtbaar wordt er erg onsmakelijk uit. We hebben een viertal tips voor je verzameld die helpen bij het terugdringen van de eksterogen.

1. Appel cider azijn


Week je voeten een week lang in appel cider azijn. Ga met je voeten een kwartier in een voetenbad zitten gevuld met appelcider azijn. Na een week zie je al een positief resultaat.

2. Citroen schillen

Snijd een stuk citroenschil af te grote van je teen. Leg het stukje citroenschil op de likdoorn en verbind het met een pleister. De zuren in de citroen zullen de likdoorn flink reduceren. Een natuurlijke effectieve methode.

3. Appelcider en brood

Het oogt wat vreemd bovenstaande afbeelding maar het is wel bijzonder effectief. Dompel een sneetje brood in de appelcider. Leg de ingedompelde boterham op de plek met veel eelt en likdoorns. Omwikkel het met plastic folie en ga hier gewoon mee slapen. De volgende dag zal je merken dat de eelt stukken zachter is.

4. Paracetamol

Maak een past met fijngestampte paracetamol gemengd met appelciderazijn. Smeer het mengsel op de plekken met eelt. Laat het 10 minuten zitten en was het dan af. Herhaal deze handeling dagelijks voor een week lang.

Met deze tips ben je zo van je likdoorns af. Vergeet niet dit bericht te delen met je vrienden.

error: Content is protected !!