Gezondheid

Voeg soda toe als je een ei kookt. De reden waarom is geniaal!

Volgens de deskundigen zijn eieren tussen 7 en 10 dagen oud het meest ideaal om te pellen naar het koken. U hebt ongetwijfeld gemerkt dat sommige eieren makkelijke te pellen zijn dan anderen. Nu hebben we een geweldige truc voor u zodat u makkelijker uw ei kunt pellen.

Alles wat je hoeft te doen is het toevoegen van 1 theelepel soda, terwijl je de eieren kookt. Oudere eieren zijn meer alkalisch, zodat u ze gemakkelijker kunt pellen. Verse eieren zijn minder alkalisch en dus minder makkelijk te pellen. Soda verhoogt de alkaliteit. Zo pel je nog gemakkelijker je eitje.


Meer trucs voor een perfect gekookt eitje

1. Deze truc zal u helpen om erachter te komen hoe oud de eieren zijn. Leg een ei in het water. Zinkt het ei en komt het verticaal te staan dan heb je een zeer vers eitje.
Oudere eitjes blijven drijven in horzizontale positie.
2. Wilt u lievere hardere eieren doe ze dan eerst in koud water in de pan en dan het vuur eronder. Zo voorkomt u dat u barsten krijgt in het eitje.
3. Liever een zachte dooier. Kook dan wel eerst het water. Doe met een theelepeltje voorzichtig het eitje in het water. 3 minuutjes koken voor een heerlijk zachte dooier.
4. Voorkom barsten in de schil tijdens het koken door de eieren vanuit de koelkast eerst op kamertemperatuur te laten komen.
5. Zorg ervoor dat de eieren helemaal ondergedompeld zijn in het kokende water. Zo worden de eieren gelijkmatig verwarmd.
6. Ooit weleens een omelet in de schil gegeten? Schud het ei flink voor het koken.
7. Ten slotte vermakelijk het pellen van je dit door een theelepel soda toe te voegen.

DEEL! dit bericht met je vrienden.

error: Content is protected !!