Waarom een maand niet drinken een héél goed idee is

Gewichtsverlies
Een glas alcohol is een grote caloriebom. Een glas bevat al snel 200 tot 700 calorieën per glas. Alcohol wordt omgezet in suikers en die hebben een grote invloed op je spijsvertering. Naast de calorieën die je al binnen krijgt heb je na een paar glazen snel de neiging om te grijpen naar een vette hap.

Meer energie
Regelmatig drinken heeft een groot effect op je slaap patroon. Zonder alcohol word je minder moe wakker en is de kwaliteit van je slaap veel beter. Met alcohol val je wel sneller in slaap maar het vermindert je REM slaap, het belangrijkste gedeelte van je nachtrust. Op dit moment herstelt je lichaam en dit wordt dan flink verstoord.

Gelukkiger
Alcohol versterkt je gevoelens. Je kan er een stuk vrolijker van worden maar heb je last van een depressie of sombere gevoelens dan worden deze gevoelens ook versterkt. Als je jezelf wat minder voelt laat dan vooral de alcohol staan!

Stralende huid
Alcohol is ontzettend uitdrogend voor je lichaam. Dit kan zorgen voor een droge en geïrriteerde huid. Schade aan je lever is ook zichtbaar aan je huid. Door een maand te stoppen heeft je huid de tijd om volledig te herstellen.

Durf jij de uitdaging aan om een maand geen alcohol te drinken? Daag je vrienden uit om ook een maand te stoppen!