Waarschuwing! Pas op voor nep actie Albert Heijn.

Op diverse consumenten fora wordt momenteel gewaarschuwd voor een valse Albert Heijn actie. Er gaan e-mails rond waarin wordt medegedeeld dat jouw Bonus kaart is genomineerd voor een prijs van maar liefst €500,00. Wees alert als je een mail in je mailbox hebt met deze lay-out. Mocht je een dergelijk email ontvangen verwijder hem dan gelijk uit je inbox en blokkeer de afzender.

In de mail wordt je verteld dat je de gelukkige winnaar bent van een AH waardebon van €500,00. Het enigste wat je hoeft te doen is je gegevens in te vullen. Deze gegevens worden gebruikt voor allerlei marketing activiteiten. Zo geef je toestemming dat adverteerders jouw mogen benaderen via e-mail, sms of telefoon. Niet echt iets waar je vrolijk van wordt van al die vervelende telemarketeers en spam in je mailbox.

Maar dit is nog niet het ergste! Op de internet pagina staat ook een vakje of je een “gratis” proefpakketje vitamine wilt ontvangen. Gratis bestaat helaas niet in deze wereld. De eerste zending is inderdaad gratis. Onderneem je daarna geen actie dan krijg je iedere maand een nieuw potje multivitamine thuis gestuurd.


Sowieso betaal je al €7,95 verzendkosten. Erg duur voor het vesturen van een klein pakketje. Daarnaast staat in de voorwaarde dat je akkoord gaat met 6 vervolgzendingen. Per zending wordt dan bijna 30 euro gerekend. Alles bij elkaar kom je dan uit op €180,00 voor 6 potten multi vitamine die bij iedere drogist te verkrijgen zijn voor een paar euro.

Het ergste is weiger je te betalen dan word je bestookt door aanmaningen met een flinke extra incasso kosten. Verder wordt in boze brieven gedreigd met incasso bureau’s, deurwaarders en rechtszaken. Niet echt frisse praktijken.

Wij vinden het schandalig dat er dergelijke praktijken bestaan. Helaas trappen er nog steeds veel mensen in dergelijke acties. Attendeer je vrienden door dit bericht te delen