Zo is je badkamer in 10 minuten schoon

Schoonmaken is van weinig mensen een hobby, maar vooral de badkamer blijkt een vervelende klus. Je kijkt er tegenop om eraan te beginnen en je bent er vaak lang mee bezig. Maar wist je dat je met slechts 10 minuten per week de hele badkamer bij kan houden?

Waarschijnlijk heb je een hoop dure schoonmaakmiddelen in je kast staan. Het fijne aan deze methode is dat het je naast tijd ook een hoop geld bespaart! Je hebt niet veel dure producten nodig.

Zorg dat je het volgende in huis hebt:
– Allesreiniger
– Ontkalker
– Bleek
– Toiletborstel
– Microvezeldoekjes – spons
– Keukenrol

Breng bleek aan onder de randen van de wc-pot en spuit ontkalker op de wasbak, kranen, douche putje en douchekop. Zo kan alles goed intrekken en kan je ondertussen door met de volgende stappen.

Ondertussen kan je de spiegel schoonmaken met wat allesreiniger en maak droog met een stuk keukenrol. Maak vervolgens het toilet goed schoon. Begin bovenop en werk langzaam naar beneden. Vergeet de doorspoel knop niet! Deze is viezer dan je wc-bril. Gebruik voor het toilet een microvezeldoek en pak een nieuwe voor de volgende stap.

Alles is goed ingetrokken dus kan je de binnenkant van je toilet schoonmaken met de wc borstel en trek door. Maak vervolgens de gootsteen en douche schoon met allesreiniger en een spons . Doordat de ontkalker tijd heeft gehad om in te trekken is dit zo gedaan! Poets de tegels en spoel alles goed na met water. Droog vervolgens af met een doek.

Als je deze stappen iedere week bijhoud is het schoonmaken van je badkamer geen zware taak meer op je schoonmaaklijst!

Vond je dit artikel nuttig? Deel het met je vrienden!