Zo overleef je kerst met je familie.

psst zo moeilijk is het niet;)

Al heel de maand december kerstmuziek op skaradio. De winkelstraten mooi versierd en verlicht. Dan weet je al voldoende nog enkele dagen en je mag verplicht gezellig gaan doen met je familie. Het liefst zou je nu een ticket boeken naar de zon. Maar helaas de plicht roept. Met deze tips overleef je de kerst met je familie.

1. Neem voor iedereen een klein cadeautje mee
Als is het maar een kleinigheidje van de Action. Iedereen weet het te waarderen als je niet met lege handen aankomt. Soms is het toch ook leuk om te geven.

2. Kun je niet onder kerst met je familie uitkomen?
Vermijd gevoelig onderwerpen. Oom Erik die een lastige scheiding achter de rug heeft, een discussie met een neef die fervent PVV aanhanger is. Heb het tijdens het eten van de oliebollen gewoon over koetjes en kalfjes.
3. Woon je inmiddels zelf in een andere stad
App al je vrienden van je vroegere middelbare school. Veel mensen gaan op tweede kerstdag op stap in hun geboorte plaats. Wie weet wie je allemaal nog tegenkomt.
4. Bied je hulp aan.
Stilzitten lastig voor jou? Bied je hulp aan. De tafel dekken, de kalkoen aansnijden. De vaat in de vaatwasser inruimen of de wijn voorproeven;)

5. Zorg voor voldoende entertaiment.
Een stapel DVD’tjes van vroeger die je al tig keer hebt gezien. Een ouderwets bordspel. Hoe lang heb je al geen Monopoly meer gespeeld. En vind je echt iedereen lastig zet je e-reader vol met leuke boeken.

Prev